Game changer for event apps

Alt er forandret – og så alligevel ikke…

Sidste år meddelte Apple, at de ville ændre den måde de vurderer, godkender og afviser nye apps i App store. Det betyder, at vi, der arrangerer events og benytter os af event apps, skal vænne os til en ny virkelighed.

Flere af vores kolleger i mødebranchen har udtrykt bekymring for, om det nu blev helt umuligt at lave event apps. Om Apples nye ændringer virkelig betyder, at det er slut med at lave event apps? Og det betyder det selvfølgelig ikke. Men vores tankesæt omkring event apps er nødt til at ændre sig.

Markedet for event apps kan være svært gennemskueligt, hvis man ikke færdes i app-verdenen på daglig basis. Derfor har vi prøvet at forenkle de nye regler, og ridse op, hvad det kommer til at betyde for os, der gerne vil have en event app til vores arrangement.

Fordele ved en event app er stadig de samme

Fordelene ved at lave en event app, er stadig de samme som før. Det handler, groft sagt, stadig om følgende 2 ting: Let informationsdeling og Interaktive muligheder. Du kan læse mere om fordele i vores blogindlæg 7 gode grunde til at du skal have en event app her.

Måden vi henter og bruger en event app, er ny

I gamle dage var de fleste event apps bygget op i en eksisterende skabelon, som vi puttede vores eget unikke indhold og design ind i. De såkaldte white label event apps. Herefter sendte vi event appen af sted til godkendelse hos Apple og Android. 14 dage efter var appen udgivet på begge platforme – klar til at blive downloadet af vores deltagere.

Denne fremgangsmodel har Apple lukket ned for. De vil fremover afvise apps, der er lavet på en eksisterende skabelon og blot tilpasset i design og indhold. Det betyder, at det i 2018 er slut med at lave ”unikke” apps til én enkeltstående event (næsten – ingen regler uden undtagelse, men mere herom længere nede i blogindlægget).

I stedet skal vi udgive vores event i eksisterende event app-beholdere. Lidt ligesom vi fx bruger Facebook til at lave officielle sider, lukkede grupper eller begivenheder ifm. et arrangement, skal vi bruge en event app-beholder, til at udgive vores egne events inden i.

Og ligesom med begivenheder og grupper på Facebook, kan du inde i event app-beholderen finde både:

  • Hemmelige events (kun særligt inviterede deltagere kan se disse)
  • Lukkede events (alle kan se eventen, men kun inviterede kan åbne den op og tilgå indholdet)
  • Åbne events (alle kan se og åbne eventindholdet) inde i app-beholderen.

Om din event skal udgives som det ene eller andet, afhænger naturligvis meget af dit arrangements karakter. Fuldstændig som det også er forskelligt hvor mange funktioner, dine deltagere skal præsenteres for.

Ingen regler uden undtagelser

Ovenstående vil være udgangspunktet for langt de fleste events. Når vi fremover skal udgive vores event som en app, bliver det altså i en eksisterende event app-beholder. Punktum.

Men selvfølgelig ingen regler uden undtagelser. For det er stadig muligt at udgive sin egen, 100% custom-made event app – ligesom du selv kan bygge enhver anden form for app og søge om at få den udgivet. Denne funktion har altid eksisteret og fortætter. Ganske få har benyttet sig af den, fordi det betyder, at du skal starte fra bunden – du må ikke bruge en eksisterende app skabelon (sådan som langt de fleste event apps blev lavet tidligere) og blot tilpasse med eget design og indhold. Din event app skal have sin egen unikke kodning, design, opbygning og – du skal selv udgive den. Selvfølgelig må du gerne få hjælp af et app-firma til at få din event app bygget – men den skal komme fra dig, du skal være app-udbyder med alt hvad det indebærer af forpligtelser og vedligehold af systemet. Derudover er det en kostelig affære at bygge en app helt fra bunden. Og det tager tid – både at få appen bygget og designet, men også at blive godkendt som app udbyder. Flere penge og mere tid, end de fleste events kan rumme i budgettet.

Derfor bliver virkeligheden, at vi kommer til at udgive vores events i eksisterende event app-beholdere. Og måske er det heller ikke så tosset endda. Det betyder bl.a. flere og bedre funktioner og sikkerhedsopdateringer (persondataforordningen, der træder i kraft til maj er ikke uvæsentlig her), lettere håndtering af deltagernes egne profiler og markedsføringsværdi til dit arrangement, når du gør det synligt i event app-beholderen. Bare for at nævne et par fordele.[1]

Hos OrgaNicer har vi lavet vores egen event app-beholder. Den ligger både i App Store og på Google Play under navnet OrgaNicer App Manager. Her kan din event få sit eget liv, hvis du har brug for en event app til dit næste arrangement. Så slipper du for at bruge en masse tid og penge på at udvikle og vedligeholde din egen event app. Og så har du os lige ved hånden til at guide dig til en super god event app til dit arrangement. Er du nysgerrig på at vide mere, så se hvordan vi hjælper med event apps lige her.

[1] http://doubledutch.me

 

 


Ps. Kunne du lide dette blogindlæg?

Få mere som dette = viden, værktøjer, trends og tips til dit arbejde med at planlægge og designe møder og events. Alt sammen (plus super gode tilbud) sendt direkte til din indbakke hver mandag.

Ja tak – send guldkornene direkte til mig

Kunne du lide dette blogindlæg?

Få mere som dette = viden, værktøjer, trends og tips til dit arbejde med at planlægge og designe møder og events. Alt sammen (plus super gode tilbud) sendt direkte til din indbakke hver mandag.

Ja tak – send guldkornene direkte til mig

FØLG MED OG FORBLIV UP-TO-DATE

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev, og modtag guldkorn direkte i indbakken

© 2020 OrgaNicer, All Rights Reserved