Skip to main content

Meetovation i praksis

”Fejltagelser er ikke vigtige. Det er frygten for fejltagelser, som vi skal bekymre os om. Det er det, som holder os tilbage fra at prøve noget nyt.”

– Jack Lemmon

 

Når mennesker mødes, er der mulighed for at skabe forandringer.

For at være del af noget større – sammen.

For det er fedt at være med! Især når der er god stemning, begejstring og inspiration.

Vi, dig, mig og alle de andre mødeplanlæggere, arbejder på at skabe netop denne stemning. At stå i hjørnet og opleve hvordan det hele går op i en højere enhed. Når mødested, de sociale events, oplægsholdere, netværksaktiviteter, transport osv. bare virker!

Meetovation giver os mulighed for at øge chancen for at skabe netop den gode oplevelse. De fleste kender de 5 grundprincipper i Meetovation, men hvordan kan vi i praksis arbejde med dem?

 


De 5 grundprincipper i Meetovation

  1. Lokal inspiration
  2. Bæredygtighed
  3. Aktiv involvering
  4. Kreativt setup
  5. ROI – Return On Investment

 

Når vi her hos OrgaNicer laver en mindre konference, som fx Planner Days, så tager vi udgangspunkt i de 5 principper, når vi starter udviklingsarbejdet med årets event.

Det forpligter, at samle 120 mennesker i to dage. Og et arrangement af den størrelse, indberegnet arbejdstimer, forplejning, transport, osv., løber hurtigt op i 1 mio. kr. Det er mange penge at investere! Og derfor skal vi optimere chancen for, at alle går derfra med mere end de kom med. At det hele var investeringen værd.

Derfor har vi meetovation-principper, som vi har arbejdet med, specifikt målrettet og tilpasset Planner Days. Fx at vi anvender traditionelle mødesteder på nye måder og viser, hvordan deltagerne selv kan anvende både traditionelle og utraditionelle mødesteder. Derudover planlægger vi dagene, så deltagerne ofte kan gå fra venue til venue, så vi ikke belaster miljøet mere, end vi behøver. (Og desuden er en gåtur efter frokost den bedste kur mod den buffet-fremkaldte trang til en lur J)

Næste gang du skal udvikle på et arrangement (og ja, jeg skrev udvikle. Ikke planlægge. Det kommer bagefter). Så sæt et par principper op for arrangementet. Principper, der passer lige præcis til den DNA, du gerne vil have til at gennemsyre dit arrangement. Fx at der skal være mulighed for at deltagerne kan opleve én seværdighed i byen, de besøger. Eller at alle oplægsholdere skal lave gruppearbejde med deltagerne. Eller måske skal I holde mødet et utraditionelt sted, som bedre understøtter formålet med jeres møde end et traditionelt mødested ville kunne?

Kun fantasien sætter grænser og som sagt – det er frygten for fejltagelse og forandring, der stopper os fra at prøve noget nyt – ikke egentlige fejltagelser. Så spring bare ud i det – og begynd at meetovate!

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

 

Kunne du lide dette blogindlæg?

Så kan du måske også lide disse:

Få hjælp til mødedesign og meetovation

Hvad tænker du på? 3 ting du bør tænker over, når du designer dit program

Har du rytme? Sådan skaber du gode mødeoplevelser

Kære mødeplanlægger – din magt er enorm!

 

 

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved