Skip to main content

Bæredygtige møder og sort samvittighed

Det er ikke sådan, at vi har bestemt os for at holde ikke-bæredygtige møder – men det virker bare så uoverskueligt, det der med at planlægge et 100% bæredygtigt møde…ik?

Hvis man er interesseret i en bureaukratisk proces, så er der masser af muligheder (bare søg på google). Alt fra nøglehulsmærker, ISO-certificeringer og andre kanoner at skyde gråspurve med.

Men hvis det ikke liiiige er sagen, så har jeg her udvalgt en række forslag til, hvordan du helt lavpraktisk kan arbejde med at gøre jeres møder, måske ikke decideret bæredygtige, men i hvert fald mindre belastende for klimaet og det omgivende samfund.

God fornøjelse:)

 

. Gør praktiske sko til en fast del af jeres møder. Hvis I har flere venues til jeres event, så vælg nogle der ligger i gåafstand fra hinanden. Det er kun dejligt at få sig rørt mellem møder. Og ja, nogle gange regner det, men paraplyer og praktisk tøj kan redde meget.

 

Stil krav til dine leverandører. Vælg venues som er certificerede fx med svanemærket, Green Key eller som minimum har en officiel miljøpolitik. Efterhånden har mange busselskaber, cateringvirksomheder osv. officielle CSR- og miljøpolitikker. Vidste du fx at busser kan få svanemærkede dæk, som reducerer både støj og brændstofforbrug?
Du behøver ikke nødvendigvis udskifte dine faste leverandører, men blot begynde at stille krav.

 

Arranger samkørsel. Der er ingen grund til, at vi alle kører i hver vores bil til fx et internatmøde. Samkørsel er hyggeligt og en god måde at starte et møde – så bliver stemningen sædvanligvis lidt bedre, lidt hurtigere. Du kan tilbyde deltagerne at arrangere samkørslen eller lade dem selv stå for det i eksempelvis en Facebook-gruppe.

 

En del af stedet. Bæredygtighed handler ikke kun om miljø – det handler også om kultur og social ansvarlighed. Inkorporér lidt af byen i mødet. Som eksempel har vi engang arrangeret frokost for 100 deltagere på 4 forskellige restauranter i midtbyen. Så fik deltagerne mulighed for at kigge en lille smule på det sted, de var til konference. Du kan også vælge aftenunderholdning som er karakteristisk eller særlig for det sted I er.

 

Gør en forskel for andre. Hvis I mangler noget at være fælles om, fx når I holder årsmøde, kan I donere en gave til Verdensnaturfonden eller en anden organisation, som giver mening lige netop for jer. Det er et hyggeligt samlingspunkt at støtte en god sag og der er masser af muligheder for at give en hånd. Bagerier som donerer til velgørenhed for hver solgt kage, indsamling af tøj og legetøj til krisecentre eller hvad med at invitere pensionerede kolleger fra virksomheden til socialt samvær osv. Det er bare med at tænke kreativt.

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved