Skip to main content

Digitale distraktioner

Når PowerPoints bliver en dræber… og smartphonen lokker

Hvordan får du – og hvordan holder du – deltagernes opmærksomhed?

88% af danskerne ejer en smartphone. På verdensplan drejer det sig om cirka 2,39 mia. mennesker. Det svarer til en tredjedel af jordens befolkning. Vi er storforbrugere af telefonen – både privat og på arbejde. Den er designet til at kalde på os og den rummer næsten hele vores hverdag og arbejde. Fra e-mails til forældreIntra, indkøbssedler, shopping, vejrudsigter, strikkeopskrifter osv.

Du kan med andre ord ligeså godt omfavne den nye teknologi i dine møder – og bruge telefonerne til at have faglig/social interaktion, adgang til program, info om speakers, uploads af kursusmaterialer m.m. Tjek evt. denne freebie med 7 gode grunde til at en event app giver god værdi.

Og sørg så for at lave et spændende et program, som folk ikke går død i efter frokost. Mødedeltagere der sidder og glor ned i deres telefoner i længere tid – betyder kun én ting – de keder sig.
Det lyder banalt, men det er forbløffende, hvor mange møder, konference, kongresser og seminarer der afholdes, hvor ingen får lov til at tale sammen om faglige emner. De eneste chancer vi gives, er ofte til frokost eller i pauserne, hvor vi også spæner efter toiletterne eller lige skal lave et opkald, tjekke en mail eller hvad ved jeg. Jeg har netop takket nej til en konference. En dagskonference med 20(!) speakers. Ellers tak. For der er nemlig lige præcis 2 tommelfingerregler for at skabe mere spændende møder:

  1. Skab mere energi – ikke mindre
  2. Lad deltagerne tale sammen

Husk det nu – møder handler ikke om scenen – møder handler om deltagerne.

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved