Skip to main content

Sådan får du maksimalt udbytte af dit netværk

Når du arbejder strategisk med dit netværk, så åbner du op for såvel faglig, som personlig udvikling.

Hvordan strategisk, tænker du måske? Handler det ikke bare om at kende, så mange som muligt?

Ikke nødvendigvis.

Det er selvfølgelig ikke sådan, at du skal forholde dig strategisk til alle mennesker, som du møder. Men som med så meget andet, er det godt at have gjort sig nogle tanker om, hvad der virker. I hvert fald, hvis du vil have noget ud af din netværksindsats.

 

Så overvej følgende: 

  • Gå ind i netværket for at være noget for andre. Du skal ville være verdens bedste sparringspartner for dit netværk. Og så skal du selvfølgelig håbe, at dit netværk en dag også er der for dig.

  • Gå ikke ind i netværket for at få hurtige resultater, eller regne med at du får noget for noget. Et netværk rummer ikke en garanti for, at du får præcist det samme igen, som du leverer. Du skal i stedet interessere dig for kvaliteten af dialogen. Stil spørgsmål og vis interesse for andres emner og problemstillinger.

  • Mange af os hører udmærket, men vi er for dårlige til at lytte. Kernen i at være en god netværker er at være noget for andre. Det gør du bedst ved at lytte og sparre åbent og engageret. Gør dig klart, hvad du kan og vil tilbyde andre.

  • For mange af os er det grænseoverskridende at bede om hjælp. Men i netværket er vi der ikke for at ”udnytte” hinanden, men tværtimod for at blive bedre sammen. Vær hjælpsom og behagelig – tilbyd dine sparringspartnere dine udvalgte kompetencer og kryds så fingre for, at du en dag også vil kunne drage nytte af de andres kompetencer.

 

 

Det handler altså ikke om at indsamle flest mulige visitkort på kortest tid. Det handler om at pleje relationer og være til rådighed for at lytte, diskutere, hjælpe, sparre osv. Du kan selvfølgelig vælge til og fra i forhold til hvem du vil investere din tid og interesse i. Mennesker med andre baggrunde og kompetencer end dine, kan hjælpe dig på forskellige måder. Så tag gerne initiativet og inviter til en fælles aktivitet, frokost eller et uformelt møde. At netværke handler om at skabe relationer på langt sigt. Ikke om hurtige handler og aftaler. Hav tålmodighed og gør det let for andre at komme til dig. Så bliver det også nemmere for dig, når du får brug for at gå til dit netværk.

Dit netværk – dit ansvar.

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved