Husker du Simon Spies’ grisefester, morgenbolledamer og til tider upassende måde at markedsføre sig selv og sin virksomhed på? Simon Spies var en levende reklame for sit rejsebureau, og uanset om vi kunne lide hans måde at brande sig på eller ej, må vi erkende, at han var forud for sin tid. Han indså nemlig allerede tilbage i 70’erne, at event-markedsføring er noget, der virker.
Selvom Simon Spies´ hjerne var mere krøllet end de flestes, kan vi sagtens tage ved lære af ham, når det kommer til kreativitet og vilde idéer.
Især hvis vi ønsker at være frontløbere inden for møde- og event-branchen.
I mange år blev events blot anvendt til det simple formål at pleje kunder og medarbejdere, og der skulle gå noget tid før resten af verden, ligesom Simon Spies, fik øjnene op for eventmarkedsføring.
Vi er nået dertil nu – til det punkt, hvor events er blevet den ekstra krølle på halen, som reklamefilm var engang. Og ikke nok med det, så sættes der stadig højere krav til os mødeplanlæggere i takt med, at forbrugere bliver klogere og mere kræsne.
Det er ikke nok, at et arrangement er planlagt ned i mindste detalje: lokation, deltagere, mad og drikkevarer, oplægsholdere… you name it.
Det er prikken over i´et, som gør forskellen.
Den prik, der får arrangementet til at skille sig ud og deltagerne til at klappe i hænderne.
Den prik, som en mand som Simon Spies, netop var så god til at finde på.
Og for at nå frem til denne prik, er det nødvendigt at tænke ud af boksen og lade kreativiteten få frit løb.
For at hjælpe dig på vej, har vi her samlet en guide til at komme på den geniale idé.
Idéguide
Arbejd i fællesskab. Jo flere hjerner – jo flere idéer.
Start med at pirre din hjerne med hjernegymnastik eller opvarmning. God stemning forøger din kreativitet og dermed dine chancer for at skabe en god ide. Læs vittigheder, fortæl sjove historier og få jer et godt grin inden arbejdet for alvor går i gang.
Mindmap: lad dine tanker få frit spil og generer idéer uden for vante rækker og rammer. Gør sådan:
- Læg et stort stykke papir foran dig eller brug et whiteboard.
- Tegn en oval i midten, hvori du skriver temaet du arbejder med.
- Nedfæld alt, hvad du kan komme i tanke om. Ord, tegninger, billeder og symboler.
- Lad nye tanker forgrene sig fra dine tidligere tanker. Igen og igen.
- Skab kreative ”hop” i dit mindmap. Spring mellem grenene og find sammenhænge mellem ideer, som tidligere ikke havde noget med hinanden at gøre.
- Jo længere dine tanker bevæger sig væk fra temaet i midten, jo større er chancen for at finde den gode idé.
- Når der bliver længere mellem idéerne, er det tid til at finde din indre spørge Jørgen frem. Stil massevis af spørgsmål: ”Hvad nu hvis…?”, Hvorfor ikke…?”.
- Bliv ved! Selvom du måske allerede nu sidder med en god idé foran dig, er det for tidligt at stoppe. Jo flere idéer – jo bedre.
HUSK: Få gode ideer med dårlige ideer – tal før du tænker. Dine dårlige ideer kan rumme nøglen til noget genialt. Det erfarede Simon Spies.
Kilder
Eventmarkedsføring, ikke kun for sjov.
Guide til kreativitet