Skip to main content

Give and get…

Vi ved det godt alle sammen. At netværke handler om viljen til gensidighed. Give and get…

Hvis vi deler ud af vores viden til andre, så kommer det på et tidspunkt positivt tilbage til os. Det er netværkerens grundlov.

Et kinesisk ordsprog siger: Du har et æg og jeg har et æg – vi bytter. Så har jeg stadig et æg – det har du også! Du har en idé og jeg har en idé – vi bytter. Pludselig har jeg to ideer – det har du også! Sådan er vi begge blevet dobbelt så rige på ideer – blot ved at bytte med hinanden.

Men det kommer ikke af sig selv. Det kræver en personlig indsats og en netværkskompetence, hvor nysgerrighed, åbenhed og tillid er vigtige faktorer. En god netværker finder det interessant at vide noget om de mennesker, som han/hun møder på sin vej – uanset om det er i privat eller professionelt regi.

Mange af os føler det ikke helt naturligt at netværke med nye mennesker, f.eks til et stort møde, og man skal ofte overvinde sig selv for at tage kontakt til helt fremmede og være parat til at stille sin viden til rådighed. Man vil dog ofte opleve værdien af den gode samtale, når vi får taget de indledende skridt og får gang i snakken. Ofte er det viden og indtryk fra disse samtaler, som i sidste ende viser sig at være dét, som vi husker bedst fra mødet. Det er her vi får ”guldkornene”.

Planner Days – årets konference for landets (bedste) mødeplanlæggere er lige om hjørnet. Her får deltagerne både undervisning, foredrag og workshops – men også chancen for at lære en masse spændende nye mennesker at kende. Målet er, at deltagerne tager fra Planner Days med inspiration, værktøjer og mod på at skabe endnu bedre arrangementer. Netværkskompetencerne skal finpudses, så det professionelle netværk udbygges.

Som mødeplanlægger er det vigtigt at indtænke tid til netværk, så mødedeltagere, ud over viden via de faglige indlæg, også får styrket relationerne med de øvrige deltagere. Det handler selvfølgelig om at indarbejde elementer og metoder, som fremmer dialogen, så deltagerne hjælpes til at få en indbyrdes dialog i gang.

De bedste hilsner,

Mette Gottlieb

Direktør i OrgaNicer

 

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved