Skip to main content

Værdien af det fysiske møde

Hvad kan det fysiske møde give?

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results
 - Albert Einstein

De begynder at stå af kl. ca. 13.00…

Dine deltagere kan ikke mere.

De er begyndt at tjekke deres telefoner. Ikke for mails og sådan. Nej mere opdatering af indkøbssedler, fødselsdagslykønskninger på Facebook til fjerne bekendte, sende snaps og lignende.

Om lidt begynder de første at gå.

Og når den sidste speaker går på kl. 15.30 er der under halvdelen af deltagerne tilbage.

Lyder det bekendt?

Det er et resultat af den ene (klassiske) fejl, mange af os begår: Vi giver ikke vores deltagere mental plads til at fordøje indtrykkene.

Formålet med at mødes fysisk i stedet for på fx Teams eller Zoom er jo at lære af og med hinanden, føle os som en del af et fagligt fællesskab og tale med ligesindede både fagligt og uformelt.

Vi som planlægger møderne, glemmer dog af og til deltagernes formål. Vi bliver fanget i fælden med lige at klemme en ekstra speaker ind. Så tager vi bare 5 min. af kaffepausen og slutter 10 min. senere. Men vi gør os selv en bjørnetjeneste. For ingen voksne mennesker kan holde koncentrationen igennem 6 PowerPoint-shows med lidt eller ingen involvering af deltagerne

Og det ER altså ikke en networking-aktivitet at holde 10 minutters kaffepause, hvor alle løber mod toiletterne og kaffebaren.

Så næste gang du skal lave program, så husk dig selv på:

  • Du skaber læringsrummet! Læringsrummet er summen af venue, oplægsholdere, pauser, forplejning osv. Alt sammen bidrager til (eller forringer) betingelserne for deltagernes læring
  • Efter 20 -30 min. skal der ændres på emne, mødeform eller ske anden væsentlig ændring
  • Hellere et fagligt indlæg for lidt end et for meget
  • Arbejd med 2 slags pauser –de frie og de faciliterede netværkspauser
  • Prioritér briefing af facilitator og oplægsholdere om bl.a. læringsmål og dine ønsker til involvering af deltagere

Så hvis dit mål er klogere og mere inspirerede deltagere, så lad være med at hyre flere oplægsholdere, end du har brug for.

Når vi prioriterer det fysiske møde, så skal det skabe større værdi nu, end vi måske er vant til. De digitale mødeformer, emails og andre kontaktformer gør at det – ofte dyre – fysiske møde skal stramme sig lidt mere an.

Held og lykke med at gentænke det fysiske møde – og skabe endnu mere værdi for dine deltagere 😊

 

Venue

Hos OrgaNicer kan du altid få hjælp og sparring, når du skal finde den perfekte lokation til din kommende konference, kursus, generalforsamling eller anden form for event.Ud over at du skal finde et venue, der danner de perfekte rammer om dit arrangement, er der en masse praktiske ting, du skal have med i dine overvejelser.

Læs mere

Overnatning (Hotelhåndtering)

Det kan være overvældende, hvis ikke hotelhåndtering er en opgave, du er vant til at håndtere. Det er jo ikke sikkert, du kender det endelige antal deltagere, allerede når du forhandler kontrakt med hotellet. Eller husker de aftalte deadlines midt i dine mange andre opgaver. Og så falder hammeren og du ender med at måtte betale for værelser, du alligevel ikke skulle bruge.

Læs mere

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved