Skip to main content

Er webinar det nye sort?

Webinar sparer dig transporttid i forhold til at skulle tage ud af kontoret til eksempelvis foredrag, men får man det samme ud af disse ’online møder’?

Webinar (web+seminar) vinder indpas rundt omkring i virksomheder, da flere får mere og mere travlt på arbejdet, og de samtidig også gerne skal følge med i de nyeste fagtrends – og hvem elsker ikke gratis ting i form af viden?

Et webinar foregår ved, at deltagerne får tilsendt et link til det online møderum. Under webinaret er det via en chatfunktion muligt at stille spørgsmål, som oplægsholder svarer på live. Dette betyder altså at rammerne for dette online forum minder meget om det fysiske møderum, hvorfor det også er essentielt at oplægsholder er 100 % forberedt og inde i sit præsenterede stof. Manglende forberedelse kan skabe utroværdighed.

Et nyligt eksempel på dette, kunne være fra egen deltagelse i et webinar i sidste uge. Dette handlede om e-mail automation, og en deltager spørger ind til kilder på de oplyste tal på slideshowet, hvortil der svares “Det er godt nok længe siden, jeg har lavet det, så det skal jeg lige have tjekket op på”. Troværdigheden får desværre et nøk ned i sådanne situationer.

Bagsiden af webinar-medaljen

  • Du får ikke et fysisk netværk

  • Hvis du telefonisk henvender dig til oplægsholder efterfølgende, kan det føles som at blive kapret som kunde ved kold kanvas

  • Ingen workshop

  • Den fuldstændige opmærksomhed ved fysisk fremmøde mangler. En ringende telefon eller snakkesalig kollega kan forstyrre koncentrationen

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved den tekniske udvikling, men mulighederne bliver flere og flere. Hvis du vil prøve kræfter med at holde et webinar, skal du vide hvorfor. Hvad er fordelen for deltagerne i dit webinar, udover at de bliver klogere? Og sørg altid for at der er helt styr på den tekniske del såsom lyd, chatfunktion osv., som ofte volder lidt problemer. Vælg en god softwareløsning, som f.eks. GoToWebinar, og dobbeltjek at det hele virker inden start.

Summa summarum mener jeg ikke, at webinar er kommet til et punkt (endnu), hvor mødebookere skal frygte en fyringsseddel. Denne form for online ’møder’ kan sagtens benyttes i nogle sammenhænge, men glem ikke fordelene ved et fysisk møde. Lav en sondring mellem de to og prøv et webinar af.

 

Ps. Hvis du har lyst til at deltage i en konference, der i høj grad giver mulighed for netværk og vidensdeling i fysiske ramme, kan du lige nu søge om at deltage på Planner Days for 0 kr.

Søg om en plads til 0 kr. nu.

Eventhjemmeside

En stærk online tilstedeværelse kan gøre forskellen på succes eller fiasko for et arrangement. Selv med de ekstra omkostninger, der er forbundet med at bygge og vedligeholde en eventhjemmeside, vil arbejdet altid være investeringen værd.

Læs mere

SoMe til events

Brug af sociale medier, også kaldet SoMe, giver ofte rigtig god mening ved events og faglige arrangementer. Det kan nemlig være en ganske effektiv kommunikations- og markedsføringskanal at dele relevant indhold og billeder via fx LinkedIn, Facebook, Instagram eller Snapchat.

Læs mere

Tilmelding og Registrering

Vi har nogle effektive tilmeldings- og registreringssystemer. Og så er håndteringen heraf én af de services, vi løser rigtig mange af for vores kunder. Og fordi vi har erfaringen og løser rigtig mange af denne type opgaver hen over året, kan vi løse opgaven til en skarp pris.

Læs mere

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved