Skip to main content

Evaluering – det (måske) kedeligste ord i det danske sprog

Måske er selve ordet evaluering ikke det kedeligste, men de der skemaer, man udsender som ingen gider svare på. Eller det er jo ikke helt rigtigt. De utilfredse deltagere – de skal nu nok få svaret… Resten ignorerer din tredje rykker og indtrængende bøn.

What to do?

 

Du skal have en ny strategi!

For hvad i alverden skal du bruge den evaluering til? Ofte spørger vi detaljeret ind til, hvad den deltagende synes om den pågældende speaker eller workshopfacilitator, men medmindre det er ansatte, så bruger vi dem jo ikke igen. Så hvad skal du bruge den viden til? ”Den er rar at have” eller ”vi skal jo vide om det gik godt”. Jo jo, men det er måske ikke lige de spørgsmål, der sætter dig i stand til at lave en endnu bedre konference næste gang.

Hvis du tidligere har deltaget på Planner Days, så har du måske været med til unconference i Billund.
Her brugte en række mødeplanlæggere og projektmedarbejdere en dag på at arbejde med en mere deltagerstyret mødeform end de fleste er vant til (læs mere om unconference her). Formålet med dagen var at lære hinanden bedre at kende – arrangører og deltagere – samt at høre nærmere til deltagernes ønsker til kommende Planner Days-arrangementer og indholdet hertil. Både fagligt indhold og netværksmuligheder.

Hvis dit formål med en evaluering er at blive bedre, så kommunikér det til deltagerne. Invitér dem digitalt eller personligt til at komme med forslag og ideer. De færreste kan være kreative på kommando eller lige præcis, når de modtager en mail fra dig. Derfor kan det være en idé at lave noget lignende Planner Days Unconference – bare en gang imellem.

 

Når du skal lave din nye strategi, så spørg dig selv:

    1. Udover alt det oplagte – hvad er reelt formålet med min evaluering?
    2. Hvordan kan jeg engagere deltagerne i evaluering?
    3. Hvordan omsætter jeg ny viden til nye handlinger såsom; andre typer speakers, nye program-flows eller mere inspirerende mødesteder?

 

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

Kommentarer (1)

Der er lukket for kommentarer.

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved