Skip to main content

Når håbløst umoderne er den eneste vej frem!

Verden har forandret sig meget mere i de seneste 100 år end i noget andet århundrede i historien. Årsagen er ikke politisk eller økonomisk, men teknologisk…

Astrofysiker og professor Stephen Hawking

Da jeg var i starten af mine 20’ere, der var Second Life det næste store. Der var absolut ingen grund til at beskæftige sig mere med det jordiske liv, ens udseende, formue eller andet. For lige om lidt, ville det KUN handle om, hvem man var i second life, et såkaldt online univers. Det var her avatarens status, formue, udseende osv. var interessant.

Det lød spændende alt sammen.

Men som med så meget andet, gik det over igen…

Second Life er i dag blot husket som en lidt pinlig, sjov ide (det viste sig, at når man slipper folk løs i et online univers, så er det første, de giver sig til, åbenbart, at lege sexlege med deres avatarer😉). I dag er langt de fleste af de små 20 mio. brugere inaktive. Dengang var budskabet at second life ville overtage det personlige møde. At vi fremover skulle holde virtuelle messer, med virtuelle stande, som vi gik rundt i med vores avatars. Og sådan har vi de seneste 15 – 20 år ca. forsøgt os med videokonferencer, Myspace, virtual reality, social media integration osv.

Lige nu er det Artificial Intelligence og Big Data, der tales om. Tilstedeværelsen af (ny) teknologi vil være konstant – så vi kan lige så godt vænne os til den og omfavne de muligheder, teknologien tilbyder. Ganske vist er formen, teknologien antager, foranderlig og flygtig. At følge 100% med er umuligt for de fleste. Man kan hurtigt fortabe sig ud i de mange muligheder. Og dermed miste blik for, hvad der er det væsentlige: nemlig at bruge teknologi til at forbedre oplevelsen mellem mennesker der mødes.

Derfor holder vi fast i noget håbløst umoderne her hos os.

Nemlig mødet mellem mennesker.

Misforstå mig ikke – vi elsker ny teknologi! Vi har mere software, end jeg kan overskue og tester sikkert en ny teknologi igen i morgen. Men vores fokuspunkt er altid det samme: kan denne teknologi være med til at understøtte vores formål? Nemlig at skabe oplevelser, læring, udvikling og samarbejde mellem mennesker der mødes?

Og det er faktisk det aller aller vigtigste, du skal huske, når du tilvælger ny teknologi til dine events. At de skal understøtte mødet mellem mennesker – ikke overskygge.

De bedste hilsner,

Stine Nybo

Projektchef i OrgaNicer

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved