Skip to main content

Trends anno 2021

KAN MAN TALE OM TRENDS, NÅR ALT ER FORANDRET?

2020 blev nok ikke det år vi havde forventet. Pandemien rullede over kontinenterne og med nedlukningen op til jul, så var oplevelsesbranchens og servicebranchens mareridt komplet. Det synes meget passende, at vi i december blot har haft 7 timers solskin per dag. Det har været lidt gråt det hele…

Men men men. Nu står der 2021 på kalenderen, vaccinerne ruller ud og det er tid til at kigge lidt ud bag gardinerne og se på om ikke verden mon står endnu. For noget der er en evig trend – det er menneskets ukuelighed. Vi rejser os altid. Ikke altid til den samme verden, men til en ny tid, hvor vi igen skal finde måder at mødes på. Samtalen går ikke af mode.

Overordnet set, så er det mit bud at to trends vil tovtrækkes i 2021. På den ene side står den omkostningsfokuserede tovtrækker. De har opdaget på ledelsesgangen hvad det egentlig koster at rejse og mødes. Derfor vil omkostningsstyring stå helt centralt i de nye møde- og rejsebudgetter.

I den anden ende af tovet trækker den professionelle ”hudsult”. Hvor har vi savnet at mødes, vedligeholde vores tillidsfulde relationer og tale sammen uden misforståelser og tekniske problemer.

De to trends skal finde deres nye ligevægtspunkt og det kommer nok til at tage det meste af 2021. Møder der burde være blevet afholdt fysisk blev afholdt digitalt osv.

Ud af støvet fra tovtrækkeriet vil træde hybridmøderne. Møder hvor teknik muliggør at andre end dem der geografisk er tæt på kan deltage nemt og billigt. Ikke nødvendigvis på lige fod, men bedre end ingenting – og i hvert fald bedre end et referat i en mail… Hybridmøder skal gøre vores møder smartere, hurtigere og nemmere. Vores krav til fx konferencecentre vil derfor også ændre sig – de skal have IT-udstyret i orden. Og kompetencer. Det kræver andre kompetencer både hos konferencestedet og hos mødeplanlæggeren at organisere og planlægge delvist digitale møder.

Og så skal mødestederne have ekstra fokus på store lokaler med masser af luft, trygge måltidsoplevelser og gerne en fornemmelse af sundhed og renhed. Selvom virussen er væk, så er vi et land der ofte vælges til af store møder fordi her er en oplevelse af tryghed og renhed – det bliver endnu vigtigere fremadrettet.

Sidst, men ikke mindst, så skal vi have fokus på bedre programlægning i de store fysiske møder. Både deres værdi og deres omkostning er blevet tydeligere og det betyder at vi skal have mere fokus deltagernes behov og årsager til at mødes. Når vi prioriterer at mødes, så skal det være fordi vi skal tale sammen. Ikke fordi vi skal kigge på skærme og powerpoints. Det kan man gøre derhjemme i joggingbukser – som vi nu alle ved.

 

Venue

Hos OrgaNicer kan du altid få hjælp og sparring, når du skal finde den perfekte lokation til din kommende konference, kursus, generalforsamling eller anden form for event.Ud over at du skal finde et venue, der danner de perfekte rammer om dit arrangement, er der en masse praktiske ting, du skal have med i dine overvejelser.

Læs mere

Mødedesign og facilitering

Dét, at designe og facilitere gæsteoplevelsen effektivt, kræver en række elementer. Elementer som tilsammen opfylder (eller overgår) gæstens forventninger.

Læs mere

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved