Skip to main content

Skal du med på bæredygtighedsvognen?

4 tips til grønnere møder

Flere og flere virksomheder har fået, eller er i fuld gang med at udarbejde en bæredygtighedsstrategi og mange af os kan snart recitere FNs 17 Verdensmål i søvne.
Der bliver derfor også større og større fokus på bæredygtige møder og events, og nedenfor kan du få et par tips til, hvordan du kan komme i gang med at arrangere “grønnere” møder.

  1. Stil krav til dine leverandører. Vælg et venue som er certificeret med f.eks. Green Key, Økologimærket eller som minimum har en officiel miljø- eller bæredygtighedspolitik. Det samme gælder andre leverandører som f.eks. trykkerier, cateringfirmaer o. lign.

  2. Stil krav til dine deltagere. Du kan med fordel opfordre dine deltagere til samkørsel, da der ingen grund er til, at vi alle kører i hver vores bil til f.eks. et internatmøde.

  3. Vær opfindsom. Vælg cykler eller el-løbehjul, hvis I har brug for transport. Eller gå! Det er kun dejligt at få sig rørt mellem møder, så gør praktiske sko og tøj til en fast del af dine møder.

  4. Vis social ansvarlighed. Bæredygtighed handler ikke kun om miljø. Det handler også om kultur og social ansvarlighed. Derfor kan man med fordel inkorporere lidt af byen i mødet. Afhold jeres frokost på flere forskellige venues, på den måde kan dine deltagere også få mulighed for at kigge lidt på den by mødet bliver afholdt i.
    Overvejer du en goodie-bag til dine deltagere, kan du i stedet vælge at donere penge, på vegne af dine deltagere. til Verdensnaturfonden eller en anden organisation, som giver mening for netop jer.

Det kan måske virke lidt uoverskueligt, at planlægge et 100% bæredygtigt møde, hvis man aldrig har gjort det før. Men det handler om at starte et sted og ikke nødvendigvis om at udskifte alle dine faste leverandører, men derimod blot at begynde at stille spørgsmål og dernæst krav. 

Psst. hvis du vil have lidt flere konkrete grønne tips, så læs blogindlægget Klimatosse eller ej.

 

De bedste hilsner,

Annette Bang Nielsen

Bookingchef i OrgaNicer

Venue

Hos OrgaNicer kan du altid få hjælp og sparring, når du skal finde den perfekte lokation til din kommende konference, kursus, generalforsamling eller anden form for event.Ud over at du skal finde et venue, der danner de perfekte rammer om dit arrangement, er der en masse praktiske ting, du skal have med i dine overvejelser.

Læs mere

Side Events

Du har selvfølgelig dit officielle program. Med speakers, workshops, osv. Alt det formelle. Men faktisk giver det ofte rigtig god mening at udvide programmet til din konference. Med valgfrie side events, som dine deltagere kan tilmelde sig.

Læs mere

Konceptudvikling

Vi har produceret ganske mange konceptbeskrivelser og konceptpræsentationer. Enten fra scratch eller på baggrund af ønsker og ideer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Her er hvad vi kan gøre for dig…

Læs mere

© 2022 OrgaNicer, All Rights Reserved